MAG-nieuws bij u in de buurt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Corona houdt invloed op activiteiten / MAG-initiatieven in de spotlights Lees online
  |  Afmelden
Stuwkr8
maatschappelijke agenda
nieuws juli 2022
Met onze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van nieuws en de laatste ontwikkelingen van de Maatschappelijke Agenda (MAG) in Hardinxveld-Giessendam.  
Actueel
 
Presentatie StuwKR8 in de gemeenteraad over jaarrapportage MAG 2021
 
Op 16 juni jongstleden is de jaarrapportage van de MAG 2021 gepresenteerd in de gemeenteraad. Raadsleden kregen hierbij te horen dat bijna het gehele MAG budget voor 2021 is gebruikt door weer meer initiatieven. In totaal waren er 81 initiatieven.
Lees verder »
Enquête en communicatieplan
 
In de maanden april/mei is een partnertevredenheidsonderzoek uitgevoerd naar de communicatie van StuwKR8. Daarnaast heeft een expert de website van StuwKR8 onder de loep genomen. Alle bevindingen zijn samen gebracht in een communicatieplan.
Lees verder »
mag-initiatieven in de spotlights
 
Alzheimer café in de bieb
 
Op woensdagavond 23 maart vond in de bieb het Alzheimercafé plaats.
Met Piety Nijhoff van werkgroep Alzheimercafé, een uitleg van het geheugenkabinet door Judith Keyser en Nico van Lent de Verhalenschenker. Thema ‘Het ophalen van herinneringen’.
Bekijk de video »
Scholen project expositie Playmobil Museum de Koperen Knop.
 
Een groep enthousiaste verzamelaars van deze bekende speelgoedlijn hebben als gastconservatoren een expositie ingericht met een grote variatie aan thema’s. In de periode 4 juni tot en met 9 september 2022 zijn de kids en hun ouders en opa’s en oma’s hier van harte welkom. 
Lees verder »
Buurtbemiddeling presenteert een voorstelling over burenconflicten én de mogelijke oplossing
 
‘Hij stampt als een olifant’, aldus mevrouw Pieterse. Zij is niet te spreken over haar buurman, meneer Jansen. Die vindt op zijn beurt ook van alles, maar vooral dat mevrouw Pieterse zeurt. Komen de buren hier uit? 
Lees verder »
Combi-fit door HKC
 
Het initiatief voor het uitbreiden van de bestaande activiteiten is een groot succes geworden. Voor zowel de Kangoeroes als de Combi-fit zijn er materialen aangeschaft om de oefeningen uit te breiden. Dit heeft geleid tot meer variatie in de trainingsstof en meer spel plezier voor jong en oud!
Bekijk de foto's »
Stoelendansen in de Lange Wei
 
Op 19 en 26 april en 17 en 24 mei vond 's ochtends het stoeldansen in de Lange Wei plaats. In het restaurant na de koffie om 10.15  werd het gezellig druk en zo’n 15 mensen (per ochtend) die meededen. Leven in de brouwerij en beweging in het lichaam.
Lees verder »
OKK Nijntje beweegdiplima i.s.m. scholen
 
Op 6 verschillende basisscholen is het Nijntje programma aangeboden door gymnastiekvereniging OKK. Alle lessen zijn gegeven door speciaal opgeleide trainers. De leerlingen hebben allemaal het beweegdiploma 1 of 2 behaald, wat inhoudt dat ze allerlei grondvormen van bewegen met plezier hebben geoefend.
Lees verder »
Straatfeest Buitendams
 
Op zaterdag 11 juni 2022 heeft het straatfeest aan de Buitendams plaatsgevonden onder een stralende zon. Het was een topdag, mensen zochten elkaar op, hebben gekletst, kennismakingen vonden plaats, er werden spullen gekocht en verkocht.
Bekijk de foto's »
Ondersteuning bij (buurt)initiatieven
 
Leuk idee? Wij denken graag mee!
 
Na een jaar waarin veel activiteiten moesten worden aangepast, verplaatst of zelfs geheel vervielen, komt er nu langzaam meer ruimte voor het uitvoeren van activiteiten. Heeft u een leuk idee? Wij kijken graag hoe we samen met u dit kunnen realiseren. Er is een financiële bijdrage mogelijk indien de activiteit voldoet aan de gestelde MAG-doelen en voorwaarden. Voor het aanvragen van bijdragen onder de 250 euro kunt u terecht bij de buurtwerkers van Servanda.
Neem contact met ons op »
Stuwkr8
Volg ons
Twitter   Facebook
Contact
Gerard Nieuwe Weme
projectleider MAG
E: g.nieuweweme@StuwKR8.nl
T: 06 40 25 27 75