We zijn benieuwd naar uw ervaring als MAG-partner, doet u mee aan onze enquête? Lees online  |  Afmelden
Stuwkr8
maatschappelijke agenda
nieuwsbrief december 2018
Met onze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van nieuws en de laatste ontwikkelingen van de Maatschappelijke Agenda (MAG) in Hardinxveld-Giessendam.  
actueel
 
We zijn benieuwd naar uw ervaring, doet u mee aan onze enquête?
 
2018 is een overgangsjaar waarbij alle MAG-partners hebben kunnen wennen aan de MAG. We willen graag weten wat uw ervaring is als MAG-partner. Ook kijken we naar wat beter kan. We nodigen u van harte uit onze enquête in te vullen via de mail die u eerder heeft ontvangen. U kunt ook rechtstreeks naar de enquête. Op 17 januari worden, tijdens ‘de Ontmoeting’ van de gemeente, de resultaten besproken in Bibliotheek Aanzet.
Meer informatie »
Aanvullende MAG-spelregels voor sportverenigingen
 
In oktober is op de MAG-avond voor sportverenigingen afgesproken, dat zij met hun MAG-aanvragen voor 2019 wachten tot de aangescherpte spelregels voor sportverenigingen duidelijk zijn. Inmiddels zijn de aanvullende spelregels vastgesteld en op onze website terug te vinden.Vanaf nu kunnen deze aanvragen worden ingediend, we zien ze graag tegemoet!
Aanvullende spelregels »
Een werkdag van Leny Braks, projectleider StuwKR8
 
Bent u nieuwsgierig naar hoe een werkdag van Leny Braks, projectleider StuwKR8, eruit ziet? Voor u heeft Leny een van haar werkdagen beschreven. Van koffie in de ochtend achter haar bureau, gesprekken met initiatiefnemers en MAG-partners en een MAG-bijeenkomst tot 's avonds weer thuis op de bank.
Een werkdag van Leny Braks »
Terugblik MAG-bijeenkomst 'Ontmoeten'
 
In november heeft alweer de derde MAG-bijeenkomst plaatsgevonden, dit keer met als onderwerp ‘Ontmoeten’. Goed om te zien dat weer veel organisaties op onze uitnodiging zijn ingegaan! Op grote flappen zijn verschillende ideeën opgeschreven om samen op te pakken. Aanwezigen werden erg enthousiast over het idee om een 'boodschappentaxi' te realiseren. We hopen dat dit idee concreet wordt uitgewerkt!  
Meer informatie »
mag-initiatieven in de spotlights
 
Moonlightshopping bij De Buurt en Kerkplein
 
Op 30 november 2018 vond de achtste editie van Moonlightshopping plaats. Mede door het mooie weer hadden heel veel mensen de weg naar de sfeervolle Buurt dit jaar opnieuw gevonden. Nieuw dit jaar was de uitbreiding op het Kerkplein. Onder genot van de muziek van het Pieten Looporkest kon er bij een record aantal kramen inkopen worden gedaan voor de feestdagen en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. 
Meer informatie »
Kerstactie StuwKR8 en Servanda
 
De maand december staat in het teken van feest, familie en afsluiting van het jaar. Buurtnetwerkers Iris van Lomwel (StuwKR8) en Sylvia de Ruijter-van Iperen (Servanda) proberen deze maand Hardinxvelders met elkaar te laten delen. U wordt uitgenodigd om kerstcadeautjes te ruilen onder hun kerstboom in de Ducdalf. Deze actie geldt tot 21 december, de cadeautjes die over blijven komen goed terecht bij inwoners die met de kerst iets minder te besteden hebben.
Meer informatie »
inspiratie voor buurtinitiatieven
 
Wij geven u graag inspiratie en informatie over leuke (buurt)initiatieven in Hardinxveld-Giessendam en verder weg. Lijkt het u leuk om iets dergelijks op te zetten in uw buurt? Neem contact met ons op, we denken graag met u mee. Deze keer:
 
Grote Zus - Kick Breda
Grote Zus wil een vangnet bieden voor jongeren waarbij het opgroeien in deze complexe, snel veranderende maatschappij niet vanzelfsprekend is. De Grote Zussen zijn meiden tussen de 16 en 23 jaar oud, die als vrijwilliger of stagiair, een positieve bijdrage willen leveren binnen de wijk waarin ze actief zijn. Meer informatie op www.kick-breda.nl
 
Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners 
Geen initiatief, maar een handig netwerk van bewonersgroepen, buurthuizen in zelfbeheer, bewoners-bedrijven en coöperaties is LSA Bewoners! Op de website is alle kennis en kracht gebundeld door en voor bewoners. Meer informatie op www.lsabewoners.nl.
tot volgend jaar
 
StuwKR8 wenst u hele fijne feestdagen toe!
 
Wij kijken uit naar 2019, het jaar waarin wij echt aan de slag mogen met de Maatschappelijke Agenda. Samen met u en vele anderen, werken we graag aan de verwezenlijking van de doelen. Voor en met elkaar kunnen we Hardinxveld-Giessendam een stuk leuker en leefbaarder maken voor iedereen! StuwKR8 wenst u hele fijne feestdagen toe, een bijzonder mooie jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!
Stuwkr8
Volg ons
Twitter   Facebook   Instagram  
Contact
Leny Braks, projectleider MAG
E: l.braks@stuwKR8.nl
T: 06 - 20 25 97 79

Iris van Lomwel, buurtnetwerker
E: l.lomwel@stuwKR8.nl
T. 06 - 82 04 50 94