MAG-nieuws bij u in de buurt, mei 2019 Lees online  |  Afmelden
Stuwkr8
maatschappelijke agenda
nieuwsbrief mei 2019
Met onze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van nieuws en de laatste ontwikkelingen van de Maatschappelijke Agenda (MAG) in Hardinxveld-Giessendam.  
actueel
 
Welzijn op recept door Servanda
 
Welzijn op Recept is een programma speciaal voor mensen die na een moeilijke periode en/of tegenslagen moeite hebben om (opnieuw) een vitale draai aan het leven te geven. Het wordt wel een alternatief genoemd voor het ‘traditionele recept of pilletje’ en is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld psychosociale vragen. Zorgverleners kunnen bewoners doorverwijzen naar Servanda, die Welzijn op Recept uitvoert. Iedere inwoner uit Hardinxveld–Giessendam kan deelnemen.
Lees verder »
Soep- en broodmaaltijd in de Vijverhof
 
In maart en april voerden buurtwerkers Lieneke en Iris straatpraatjes met bewoners. Eén van de locaties was de Vijverhof en de buurt er om heen. Om deze mensen met elkaar in contact te brengen, organiseerden wij een soep- en broodmaaltijd. Het was meteen volle bak en dat maakte een aantal bewoners enthousiast om dit zelf te organiseren.’ Elke eerste donderdag van de maand kunnen bewoners nu heerlijk samen eten, elkaar ontmoeten en beter leren kennen.
Lees verder »
Calisthenicsbaan in de Westwijk
 
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de realisering van een MAG-initiatief. De initiatiefnemer, Cornell Roverts, is bezig om een mooie Calisthenicsbaan vorm te geven in de Westwijk. Kinderen kunnen er spelen en jongeren en volwassenen kunnen op hun eigen manier sporten. Een mooie kans om mensen, met name de jeugd, bij elkaar te brengen! Vrijdag 24 mei is de officiële opening. Komt u ook?
Lees verder »
mag-initiatieven in de spotlights
 
Leefstijllessen: jong geleerd is oud gedaan!
 
Met de leefstijllessen daagt Balanz jongeren uit een gezondere levensstijl na te streven op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. De lessen op de Calvijnschool zijn zeer positief ontvangen en riepen veel reacties op onder docenten en leerlingen. De initiatiefnemers vertellen dat veelal het beeld bestaat dat de jeugd niet bezig is met hun eigen gezondheid en hier geen behoefte aan heeft. Tijdens de lessen bleek het tegendeel.
Lees verder »
Seniorenvereniging Hardinxveld-Giessendam
 
Seniorenvereniging Hardinxveld-Giessendam heeft ruim 100 leden en organiseert wekelijks terugkerende activiteiten zoals biljart, jeu de boules, koersbal, bingo en zingen. Daarnaast worden van april tot en met oktober fietstochten georganiseerd. Naast deze activiteiten wil de vereniging ook een bijdrage leveren aan het dagelijks leven van de ouderen in Hardinxveld-Giessendam. 
Lees verder »
inspiratie voor buurtinitiatieven
 
Wij geven u graag inspiratie en informatie over leuke (buurt)initiatieven in Hardinxveld-Giessendam en verder weg. Lijkt het u leuk om iets dergelijks op te zetten in uw buurt? Neem contact met ons op, we denken graag met u mee. Deze keer:
Cultuurwerkplaats Tarwewijk
 
Sinds 2016 bevindt de Cultuurwerkplaats zich in de Tarwewijk in een klein schoolpand met een grote binnentuin. Wijkbewoners en iedereen die interesse heeft in het ontmoeten van andere bewoners, gezamenlijk activiteiten wil ontplooien en elkaar wil helpen kan hier binnenlopen. De Cultuurwerkplaats heeft als doel om de samenhang tussen wijkbewoners te vergroten en om gelukkige wijkbewoners te krijgen doordat zij hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.
Naar de website »
Nachtvoetbaltoernooi tijdens Ramadan
 
Zaalvoetbal als middel om tot elkaar te komen! Tijdens de Ramadan vindt de Gorcumse Ramadan Cup plaats. Dit is een initiatief van Marokkaanse jongeren in samenwerking met de Turkse en de Marokkaanse moskee, de gemeente Gorinchem en enkele wijkpartners. Het hoofddoel is om culturen bij elkaar te brengen. Het deelnemersveld is dan ook zoveel mogelijk gemixt qua achtergronden en culturen.
Naar facebook »
Gezocht
 
Ondersteuning bij (buurt)initiatieven
 
Heeft u een goed idee om uw buurt of eigen straat leuker, veiliger of mooier te maken? Zou u graag iets voor iemand anders willen betekenen of heeft u juist vragen waar u zelf niet uit komt? Deel het met ons! Wij kijken graag hoe we samen met u goede ideeën kunnen realiseren en hoe we de antwoorden op (lastige) vragen kunnen vinden. Met ons netwerk, onze kennis en uw enthousiasme komen we een heel eind!
Neem contact op met ons »
Stuwkr8
Volg ons
Twitter   Facebook   Instagram  
Contact
Leny Braks, projectleider MAG
E: l.braks@stuwKR8.nl
T: 06 - 20 25 97 79

Iris van Lomwel, buurtnetwerker
E: i.lomwel@stuwKR8.nl
T. 06 - 82 04 50 94