Nieuwsbrief over de Maatschappelijke Agenda in Hardinxveld-Giessendam,
november 2018
Lees online  |  Afmelden
Stuwkr8
maatschappelijke agenda
nieuwsbrief november 2018
Met onze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van nieuws en de laatste ontwikkelingen van de Maatschappelijke Agenda (MAG) in Hardinxveld-Giessendam.  
actueel
 
StuwKR8 en Servanda slaan de handen ineen voor de buurt!
 
Sylvia de Ruijter (Servanda) en Iris van Lomwel (StuwKR8) gaan samen op pad om te ontdekken wat er speelt in de leefomgeving. De komende tijd sluiten zij regelmatig aan bij vaste koffiemomenten in de buurten. Graag horen ze van u als inwoner wat u bezighoudt, uw ideeën voor of vragen over uw wijk. Sylvia en Iris nodigen u graag uit op dinsdag 11 december voor ‘Koffie met… de buurtwerkers’ in de Bibliotheek Aanzet. Zij zijn aanwezig van 15.00 tot 16.00 uur.
Meer informatie »
MAG-avond voor culturele partijen
 
Op 22 oktober waren we te gast in Streekmuseum De Koperen Knop voor een MAG-avond over cultuur. Een gezelschap van vertegenwoordigers van diverse culturele partijen en een aantal cultureel ondernemers gingen met StuwKR8 en elkaar in gesprek over de betekenis van cultuur voor de MAG. Cultuur is dan wel niet één van de acht doelen in de MAG, maar kan wel een belangrijke bijdrage leveren aan het halen van deze doelen.
Lees meer »
Nederland leest - Bibliotheek Aanzet
 
In november is het weer tijd voor Nederland Leest in de Bibliotheek Aanzet. Het centrale thema is ‘voeding’, iets waar niemand zonder kan. Eten geeft energie, brengt troost en houdt ons gezond. Dat geldt zeker ook voor lezen, en al helemaal voor lezen over eten. Leden krijgen om die reden dan ook een boek cadeau, namelijk ‘Je bent wat je leest’.
Meer informatie »
mag-initiatieven in de spotlights
 
Herfstontmoeting Vluchtelingenwerk
 
Donderdag 25 oktober organiseerden Vluchtelingenwerk, Bibliotheek Aanzet en de werkgroep Kerk en Vluchteling samen een gezellige herfstontmoeting. Gevestigde inwoners en nieuwe Hardinxvelders, inwoners met een verblijfsvergunning, konden elkaar ontmoeten. Het college van burgemeester en wethouders was ook uitgenodigd, evenals professionele partners. Voorwaarde voor de ontmoeting was dat iedereen iets te eten meenam uit de eigen cultuur.
Lees meer »
Humanitas Home-start
 
Home-Start is een programma van Humanitas en biedt kosteloze ondersteuning aan ouders met jonge kinderen. Getrainde vrijwilligers bezoeken wekelijks de gezinnen thuis en bieden hen een luisterend oor, (opvoed)ondersteuning en praktische hulp. Home-Start is er voor gezinnen met kinderen tot 7 jaar. Home-Start+ werkt met gezinnen met kinderen van 7 t/m 14 jaar. In Hardinxveld-Giessendam wordt zowel Home-Start als Home-Start+ aangeboden.
Lees meer »
inspiratie voor buurtinitiatieven
 
Wij geven u graag inspiratie en informatie over leuke (buurt)initiatieven in Hardinxveld-Giessendam en verder weg. Lijkt het u leuk om iets dergelijks op te zetten in uw buurt? Neem contact met ons op, we denken graag met u mee. Deze keer:
 
Buurttuin 'van Rups tot Vlinder' - Gorinchem
Bewoners van De Lindeborg in Gorinchem realiseerden een bijzondere buurttuin. Een wilde-plantentuin voor meer kleur in de omgeving, heel geschikt voor vlinders, bijen en andere insecten en een mooie plek voor ontmoeting. De tuin is goed toegankelijk voor mensen met rollator of scootmobiel. Om de tuin bij de opening kleur te geven, hebben twee groepen van Syndion en schooljeugd stenen geverfd voor in de tuin. Die stenen zijn daarna verkocht en de opbrengst ging naar Syndion. Een mooi voorbeeld van een laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten en te merken dat met en voor elkaar iets moois oplevert. De buurttuin heeft een eigen facebookpagina.
 
ANWB AutoMaatje - Landelijk
Vrijwilligers vervoeren hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding, dat is ANWB AutoMaatje in een notendop. Het initiatief wordt lokaal georganiseerd in een servicepunt met als doel mensen zo lang mogelijk deel te laten nemen aan sociale activiteiten. Vrijwilligers kunnen dit op voor hen gunstige momenten doen en krijgen een vergoeding van de deelnemer. Meer informatie over dit initiatief en leuke (praktijk)voorbeelden vindt u op www.anwb.nl.
Stage lopen bij stuwkr8
 
Ben jij of ken jij iemand die een stageplek zoekt?
 
Wij zijn nog steeds op zoek naar een stagiair(e)! Begin jij in februari aan het derde jaar Social Work of CMV, SPH of MWD en lijkt het je leuk om buurtgericht en actief met bewoners aan de slag te gaan? Misschien ben of ken jij die energieke en sociaal vaardige student die we zoeken. Laat het ons dan weten. Een combistage bij Servanda hoort ook tot de mogelijkheden!
Lees verder »
Stuwkr8
Volg ons
Twitter   Facebook   Facebook  
Contact
Leny Braks, projectleider MAG
E: l.braks@stuwKR8.nl
T: 06 - 20 25 97 79

Iris van Lomwel, buurtnetwerker
E: l.lomwel@stuwKR8.nl
T. 06 - 82 04 50 94